ALKOHOLEN VAR BEDÖVANDE

Jag förstår inte hur jag ens kan säga det här, eller att jag har gått igenom detta själv. När jag kollar tillbaka ett år på mig själv, ser jag en osäker tjej som inte vet vad hon vill över huvudtaget. Helgerna spenderades på fester med mängder av alkohol. Jag vill absolut inte framstå som någon dålig person eller dylikt, men alkoholen blev ett sätt för mig att koppla bort från världen. Känslan att känna sig glad, sprallig, social och öppen för nästan allt var "tack vare" alkoholen. Jag använde alkoholen på fel sätt, framför allt eftersom jag inte ens var myndig. Det fanns inget stop när jag hällde i mig alkoholen, för jag visste att jag skulle få så himla roligt och bara kunna släppa allt. Allt som i tvångstankar, självsyn, mat och annat jobbigt som jag gick igenom. Varför jag kan dela med mig av det här beror att mina föräldrar redan vet om det här och för att de själva har sett mig i dessa dåliga skick ett par gånger. Inget jag vill gå in med detaljer på, för att jag skäms! Mycket! De här gångerna är något som jag ångrar grovt. Jag gjorde både mig och mina föräldrar besvikna. Samtidigt som jag nämnde en gång att jag drack för att jag mådde dåligt så var det inget som de tog åt sig, vilket jag förstår. För just i den stunden som förälder tror man nog inte på något av det man säger. Mina föräldrar blev otroligt besvikna även jag.

Alkoholen var bedövande för stunden, men att vakna upp dagen efter var jobbigt. Att vakna upp och knappt minnas hur man tog sig hem. Varför ska man utsätta sig för det? Varför ska man dricka sig så full att man blir nästintill medvetslös och tappar all kontroll? Jag personligen gillar att ha kontroll, men tydligen såg jag inte konsekvenserna. Att jag till och med var under 18 gör mig själv besviken. Men det är inte det jag lägger fokus på i det här inlägget. Fokuset ligger på att alkoholen var som ett lugnande. Något som gjorde att jag kunde koppla av. Jag vill inte att fler där ute ska känna såhär eller göra på samma sätt. Det är lättare än trott att hamna i sådana situationer när man inte mår bra. Samtidigt som jag visste att alkoholen var dålig och försämrade min träning så kunde jag inte sluta. Just för att det var en lättnad att bli av med alla krav jag hade på mig själv.

I dagsläget har jag en betydligt mycket bättre relation till alkoholen. Jag har jobbat med att hitta min gräns, och kan hantera det på ett bättre sätt. Nu dricker jag inte för att komma undan och glömma mina problem. Med det här inlägget vill jag tala om till er där ute att det finns andra sätt än förtäring av alkohol när man mår dåligt. BETYDLIGT många andra sätt. Det här är även något som jag nästan aldrig har pratat med någon om, och det känns skönt att skriva av sig allt som jag har sagt i tidigare inlägg när jag öppnat upp mig. Förrförra veckan mådde jag inte alls bra, och jag skulle ut på fredagskvällen tillsammans med några kompisar. Tanken slog mig under dagen "jag vet att jag kommer att dricka för mycket ikväll för jag mår inte bra". Den här tanken väckte minnen från perioden då jag mådde som sämst. Tack vare att både jag och min närmaste vän tänkte den här tanken så behärskade jag mig under kvällen och hade kontroll. Mår du dåligt så rekommenderar jag inte att att du ska dricka alkohol, absolut inte i några större mängder. Så länge du vet din gräns och kan kontrollera dig själv så är det inga problem. Jag vill bara inte att fler ska hamna i de här situationerna, för de är jobbiga att ta sig ur. På något vänster lyckades jag själv att ta mig ur det, vilket jag är glad över idag.

Har ni några tankar, funderingar eller frågor får ni gärna kommentera eller kontakta mig privat. Jag är helt öppen och delar gärna med mig av de "erfarenheterna" jag har. Oavsett om jag skäms så har jag kunnat gå vidare, jag tar med mig det här i min ryggsäck och har lärt mig av mina misstag. Om jag inte hade gått igenom det här hade jag inte varit den personen jag är idag. Dock vet jag inte om det är positivt eller negativt. Hur som helst, i det här inlägget har jag använt mig av mina händelser och tankar. Ni får tycka precis som ni vill <3

A M

<3

  • Postad i: Tankar

Gillar