ÄR JORDNÖTSSMÖR NYTTIGT?

Ja, om det är rätt sort och i rätt mängd. Annars nej! Jordnötssmör innehåller fibrer, vitaminer och mineraler, höga halter av vitamin E, kalium, magnesium och vitamin B6. Innehåller även en ganska bra fettsammansättning och ger en del protein. MEN för att din jordnötssmör ska vara nyttig gäller det att du väljer rätt sort! Dvs, inte något annat på innehållsförteckningen än jordnötter och salt.
Jag använder mig av den som ni ser nedan, riktigt god som jag rekomenderar stort! Den är kravmärkt och innehåller lite knapriga bitar, finns även en som heter "Creamy" om det önskas utan. Den jag använder innehåller 99.3% rostade jordnötter samt havssalt. Den är även fri från till exempel gluten, laktos, soja och ägg m.m!Vad är det bra för?
-Minskar risken för diabetes. En studie kom fram till att de som äter 2 matskedar med jordnötssmör eller nötter 5 dagar i veckan minskar risken att drabbas av diabetes med 30 %
-Bidrar till att hjälpa kroppen att reglera blodsockernivån samt bekämpa det onda kolesterolet.
-Minskar risk för bröstcancer. En annan studie visade att flickor som åt jordnötssmör regelbundet i åldrarna mellan 9 och 15 år hade minskat risk för bröstcancer när de var 30.
Hur använder jag jordnötssmör?
Du kan göra galet många saker med den här varan. Min favorit är att använda den i min hemmagjorda bananglass eller att slänga på en sked på min gröt på morgonen. Det är också gott på en rostad macka med banan skivor. Det finns jättemånga recept på nyttiga snacks med mera om du är sugen på det. Du kan göra muffins, praliner, bars och massa annat gott!
A M
<3

  • Bilder

Gillar

Kommentarer

Julia,
Bra inlägg! Var gärna med i min veckans blogg tävling 😊
nouw.com/juliat
Felicia,
Brukar också köpa den du lagt upp bild på 😊
feliciaholmgren.devote.se
Elena ,
Mina,
Åh, bra att veta!
miiinaaa.blogg.se
Intressant att läsa, bra inlägg! 😊
evahle.se
Martina,
Jättebra inlägg! Det där jordnötssmöret är jättegott 😃
nouw.com/martinalindqvist
Amanda,
Bra inlägg! 😊
nouw.com/amanda
sanna,
Brukar också köpa denna fast creamy 😊
myfairytaleneverends.blogg.se
Elina,
Använder också exakt den sorten, även crunchy. Älskar att bre på det på knäckebröd och ha på skivad banan. Annars är det supergott i smoothies med! Hett tips!
elina.itgirls.se
Emma Engström ,
Älskar det jordnötssmöret! 😃
emma.beautyboulevard.se