CHIAPUDDING

Chiafrön är rika på Omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer. Du kan använda chiafrön i matlagning, bakning och i drycker. Några saker man kan göra och som jag brukar göra med chiafrön är chiapudding, chiagröt och chiasmoothie. Eller så tar du en matsked chifrön i ett glas vatten varje morgon och kväll. Kroppen kommer att älska det!

Chiapudding är en god och en extremt nyttig variant. Perfekt att äta till mellanmål eller frukost! Det du behöver är endast en vätska som exempel mandelmjölk, kokosmjölk etc & chiafrön (helst ekologiska). Du kan även smaksätta din chiapudding, låt fantasin flöda för det finns jättemånga olika varianter! Vad jag brukar köra på är vaniljpulver eller kakao. Och sedan brukar jag toppa med frukt, bär och nötter. Sylt kan man också toppa med om man vill. Det är upp till dig själv vad du är sugen på!

Det du då gör är att du blandar/mixar 2 dl av din vätska tillsammans med 3 msk chiafrön. Sedan häller du upp det i en skål och låter det stå i några timmer eller över natten i kylskåpet. Om du har möjlighet kan det vara bra att röra om efter ett par timmar i kylen (inget måste).

På morgonen där efter är chiapuddingen klar, du toppar den med något gott och där efter är den färdig att serveras! Hoppas du lärde dig något nytt, kommentera gärna om du har någon fråga! Ta hand om er!

A M

<3

Gillar

Kommentarer

Lovisa,
Åh va gott 😊
www.wallin.devote.se
Anna,
Det ser inte så gott ut, kanske p g a färgen eller så, men har hört att det ska vara riktigt gott 😊
annaterneborg.blogg.se
Skogsraah ?,
Har tänkt göra chiapudding jättelänge!! Verkar så gott 😊
skogsraah.se
Erica,
Vad gott 😊
nouw.com/eswensson