HUR DU UNDVIKER DET GÖMDA SOCKRET

Idag finns det socker eller sötning i princip alla varor du hittar i matbutikerna. Jag tänkte tipsa er om några grejer som man inte tänker så jättemycket på, men som det faktiskt finns onödigt socker i! Nedan får ni tips på grejer som ofta innehåller just onödigt socker, det kan va bra att ha hålla ett extra öga så man inte får i sig för mycket av något. Att få i sig för mycket av något överhuvudtaget är inte bra för kroppen, en allsidig kost är den bästa! obs: det här är mina åsikter, tankar och tips. Med mina tips säger jag INTE att du SKA göra på det här sättet, jag utgår endast från mina egna tankar och du får göra precis som du vill och känner för <3

A M

- Bröd: Många bröd innehåller sötning som honung, sirap eller rent socker. Jag föredrar alltid osötad bröd! De största fällorna är de ljusa bröden, men kan givetvis finnas i grövre också!

- Frukostflingor / musli: Det är ni nog många redan medvetna om att många frukostflingor är söta och sockrade, vissa består nästan bara av socker!

- Juice: Det finns många juicer som innehåller tillsatt socker vilket jag inte förstår mig på, i och med att fruktsocker är väldigt sött i sig! Pressa din egna juice eller köp de som innehåller 100% frukt.

- Smoothies: Man tror att alla smoothies i butikerna ska vara så nyttiga och hälsosamma, men se till att läsa på innehållsförteckningen innan om du vill vara på den säkra sidan! Många smoothies innehåller onödiga ämnen som du lika väl kan undvika om du gör din egna smoothie!

- Energi- och proteinbars etc: Det är verkligen en stor fälla! Men det är samtidigt en bra källa att använda sig av i samband med träningen!

- Kaffedrycker: Försök att dricka ditt kaffe utan något i, en stor smaksatt latte innehåller mängder av socker!

- Sylt, kräm & sås: Detta är nog ganska givet, om ni inte gör eget och vet vad det innehåller! Jag har alltid varit uppväxt med hemmagjord sylt, saft etc!

- Färdigmat: Färdiga maträtter från findus och dylikt innehåller ofta mer socker än vad det skulle göra om du gjorde din egna mat. Sedan finns det självklart hälsosammare rätter att köpa, jag föredrar ekologiska som innehåller bra varor i det här fallet!

// Bild lånad från Google //

<3

Gillar

Kommentarer

mathiildaeklund
mathiildaeklund,
Bra tips!! Det är verkligen grejer man inte alltid tänker på, jag älskar bröd t.ex men det är ju oftast välidgt onyttigt... 😟
nouw.com/mathiildaeklund
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Tack, verkligen det finns så mycket i allt!!
nouw.com/alicemalmstrom
emmaliindstrom
emmaliindstrom,
vilka bra tips😍
nouw.com/emmaliindstrom
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Pia Widlund,

Finns så otroligt mycket socker i allt. Bara onödigt, bra lista!! Du har stenkoll. Trevlig helg!

www.piaw.se
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Ja verkligen... Tack detsamma! <3
nouw.com/alicemalmstrom
linaericsonstahlin
linaericsonstahlin,
Jättebra intressant inlägg!!
nouw.com/linaericsonstahlin
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Såå bra inlägg! Det är verkligen sjukt vad det finns socker överallt!!! <3
nouw.com/matildaberlin
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Tack, ja ellerhur! 😋
nouw.com/alicemalmstrom
S
,

hej, har precis startat en veckans blogg och var gärna med och delta. vinnaren visas för 100+ läsare, kram 😊 http://www.devote.se/sandraaboqvist/vill-du-bli-veckans-blogg-30959072#comments

alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Vad kul, ska kika! 😃
nouw.com/alicemalmstrom
ninna
,
bra påminnelse. komma ihåg också att socker är inte endast "ren socker" utan även glukosfruktossirap. allsidig kost bäst som du skrev. äter du alls socker eller produkter du nämnde?
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Precis! Jag äter självklart socker, men försöker att undvika det "onödiga" 😊
nouw.com/alicemalmstrom
johnssons
johnssons,

Bra inlägg<3

nouw.com/johnssons
alicemalmstrom
alicemalmstrom,