PLUGGTIPS

9an har börjat rulla sitt band och mitt pluggande har vekligen förbättras med tiden i högstadiet! Därför tänkte jag dela med mig av mina pluggknep. Men jag vill bara tala om till er som precis har börjat högstadiet: Lyssna på lektionerna, ni kommer verkligen ha användning till det på nationella och andra prov. Jag lyssnade inte särsklit bra i början men nu när jag har ínsett att högstadiets studier bara är förberedelser inför nationella prov har jag verkligen lagt på ett kol.
- Det första och bästa tipset enligt mig är att lägga undan alla smartphones och liknande! Dem plingar, vibrerar, man blir stressad, blir nyfiken och det disstraherar dig från pluggandet. Men om du känner att du jobbar bättre med musik ska du självklart ha de!
- Att ha energi när du pluggar är ju ganska logiskt. Se till att äta något innan eller fixa något litet du kan äta medans du pluggar.
- Ta pauser mellan uppgifterna. Sträck på benen, ta en liten prommenad och återhämta din energi. Det behöver inte vara en lång runda, utan bara att du får lite frisk luft och kan fortsätta plugget med bra humör.
- För många glosor på för lite tid? Dela upp dina glosor och lär dig några om dagen. Dagen du har glosförhöret kommer du att kunna dem som ett rinnande vatten!
- Sitt ostörande. Om du sitter i ett rum tillsammans med hela din familj kanske du inte kan konsentrera dig lika mycket. Sätt dig då istället på ett ställe där du vet att du blir ostörd.
- Har du lätt för att fastna på olika tal i matteboken? Hoppa då över uppgiften så du kan fortsätta jobba och sedan kan du be om hjälp.
Kommentera gärna dina bästa tips! :-)
A M


<3

  • Postad i: Tips

Gillar