RUMPÖVNINGAR UTAN MASKINER

I fredags cyklade jag till gymmet tillsammans med min vän Nina, resulterade träningsvärk dagen efter, underbart! Vi började med en 15 minuters powerwalk på bandet som uppvärmning. Därefter körde jag lite allmän träning för mage, lår och triceps. Sedan lade jag upp ett pass för rumpan som verkligen kändes sista varvet! Nedan ser ni övningarna vi utförde, hoppas att ni gillar sådana inlägg. Kommentera om det önskas fler!
A M10 st Bäckenlyft (båda fötter på golvet)
- Tänk på att spänna bålen hela vägen, framför allt sätesmuskeln. Glöm inte knäna! De ska INTE luta in eller ut, försök att hålla de raka under hela övningen. Stanna kvar några sekunder innan du går ner igen.


5 st Bäckenlyft (ett ben i luften) på vardera ben
- Precis samma övning som ovan MEN du lyfter upp ett ben. Känns det ostabilt, utför övningen det långsamt och ha kontroll!


20 st Utfallsteg med vikt (16 kg)
- Även här ska du tänka på att spänna bålen, tryck fram bröstet och tänk på hållningen, knäna över fötterna, blicken framåt och spänn sätesmuskeln. Du ska INTE gå på en linje, försök att gå i höft bredd. Gå gärna framför en spegel och håll koll på dina knän att de inte faller.


10 st Squat på "pall" (börja på marken och hoppa upp på en hög höjd och gör en squat)
- Här handlar det om att våga. Tänk inte för mycket! Spänn bålen och försök att landa stabilt utan att knäna faller.


10 st Bulgarian Split Squat på vardera ben (15 kg viktväska på axlar)
- Upp med bröstet, ha kontroll över känna, spänn bålen och gå så djupt du pallar. Maxa vikt och minska på set för bättre resultat.
Dessa övningar utförde vi x3, glöm inte att stretcha ut stora sätesmuskeln och lår efter övningarna!

<3

  • Postad i: Tips

Gillar