SVULLEN MAGE?

Jag älskar att äta och testa nya grejer hit och dit. Dock får jag drass med en svullen mage jämt och ständigt, oftast iallafall! En stor anledning kan bero på att jag är 100% laktosintolerant, dock så är jag noga med just den delen och äter laktosfria produkter, samt mat!
Idag verkar det som att många lider av IBS (inte jag, vad jag vet..). IBS innebär att man har en känslig tarm och har olika besvär med just magtarmkanalen. Symptomerna för IBS är beroende på person till person, men det oftaste är att man får magont, förstoppning, gaser och svullnad etc. Som vanligt brukar jag googla mina besvär och ser absolut ingenting positivt med det jag läser, jag är fullt medveten om att man inte ska googla symptomer. Det leder bara till oro kan jag säga men ibland orkar man inte kontakta en läkare för det minsta lilla.
Vad ska man göra för att motverka en svullen mage? Tänkte tipsa er om mina knep som jag använder mig av när jag är svullen. Hoppas att de hjälper er och kan ge er några idéer. Kommentera gärna några tips som har fungerat bra för er.
- Se över din kost och uteslut något som du är misstänksam för!
- Undvik stress och dåliga ovanor.
- Håll en regelbunden kost.
- Undvik tuggummi, innehåller b.la. sötningsmedel som sorbitol och aspartam som retar magen.
- Värm en vetekudde och lägg på svullnaden.
A M


Bild tagen från min WeHeartIt, den hittar ni HÄR.

<3

  • Postad i: Tips

Gillar